کلوچه خرمایی سیستانی از شیرینی های سنتی استان سیستان و بلوچستان و شیرینی محلی مخصوص شـهر زابل است. کلوچه خرمایی شکل گل این کلوچه های خوشمزه معمولا درون اسفند ماه طبخ شده و برای پذیرایی عید نوروز استفاده مـی کنند. کلوچه خرمایی شکل گل امروزه کلوچه زابلی درون تمامـی فصول سال بـه فروش مـی رسد.

دستور پخت کلوچه خرمایی سیستانی (کلوچه زابلی )

کلوچه زابلی ( کلوچه خرمایی سیستانی ) مـیان وعده ای مقوی به منظور کودکان هم هست.

مواد لازم

آرد ییم پیمانـه (لیوان معمولی دسته دار)
روغن جامد یک سوم پیمانـه
شکر یک قاشق غذاخوری
بیکینگ پودر یک قاشق چای خوری
شیر 6 قاشق غذاخوری پر
نمک نصف ق م
سیـاه دانـه 1ق چ
بادیون یـا راریـانـه 1ق چ
زیره نصف ق م
خرما 12 عدد

طرز تهیـه کلوچه خرمایی سیستانی

روغن و آرد را داخل ظرفی ریخته و اونارو کاملا با هم مخلوط کنید که تا روغن بـه خورد آرد بره.

برای این کار نیـازی بـه همزن نیست , من این کار را با دست انجام دادم اما شما مـیتونین از قاشق هم به منظور هم زدن استفاده کنید.

بیکینگ پودر و نمک و شکر رو داخل ظرف ریخته و شیر را کم کم اضافه کنید.

سیـاه دانـه و بادیون و زیره روهم اضافه کرده و مخلوط کنید. ممکنـه کـه مواد بـه دستتون بچسبه اما بعد از اینکه ورز دادین شیر بـه خورد مواد مـیره.

حتما حدود 5 دقیقه مواد را کاملا ورز بدین که تا موقع درست کلوچه ها حالت خودشو بهتر حفظ کنن.

خرماها را پوست بگیرین و بعد از جدا هسته داخل ظرفی ریخته و با روغن روی حرارت قرار بدین که تا نرم بشـه.

حدود 5 دقیقه با حرارت ملایم به منظور این کار کافیـه. همزمان خمـیرها را هم به منظور هر کلوچه بـه اندازه ی دو که تا گردو جدا کنید.

برای درست این کلوچه‌ها مـیتونین از روشـهای مختلفی به منظور پیچیدن خمـیرش استفاده کنید و کمـی خرما داخلش بذارین و ببندینش.

من کلوچه خرمایی سیستانی را به شکل سنتی درست کردم. کاتر گرد قالب زدم و وسط خمـیر خرما زدم و سه گوش بستم و روی کلوچه رو شونـه زدم.

برای پخت هم فر رو از قبل گرم کنید و کلوچه هارو بـه مدت 20 دقیقه درون دمای 180 درجه بذارین.

من به منظور پخت این کلوچه ها از توستر با دمای 180 و 15 دقیقه استفاده کردم.

در ادامـه تصاویری از مراحل تهیـه کلوچه خرمایی زابلی را ببینید.

چانـه های خمـیر را با وردنـه دایره ای شکل کنید.

مـیان آنـها را کمـی خرما بگذارید.

لبه های خمـیر را بـه صورت سه گوش یـه طرف مرکز دایره که تا کنید و یـهم بچسبانید.

با شانـه نقش بگذارید.

نقش ها درون دو جهت طوری زده مـی شود کـه خانـه های ایجاد شده لوزی شکل شوند.

کلوچه ها درون سینی چیده و در فر بگذارید.

این هم کلوچه خرمایی های خوشمزه

مـی تونید با چنگال روی کلوچه خرمایی ها را طرح بندارید.


: کلوچه خرمایی شکل گل ، کلوچه خرمایی شکل گل




[طرز تهیـه کلوچه خرمایی سیستانی (کلوچه زابلی) مناسب صبحانـه و ... کلوچه خرمایی شکل گل]

نویسنده و منبع | تاریخ انتشار: Tue, 17 Jul 2018 04:02:00 +0000