قیمـه یکی از خورشت های ایرانی است کـه در ماه محرم نیز بـه عنوان نذری طبخ مـی شود. قیمه نذری برای 50 نفر معمولا قیمـه نذری به منظور ۵۰ نفر، قیمه نذری برای 50 نفر ۱۰۰ نفر، ۲۰۰ نفر، ۵۰۰ نفر یـا حتی به منظور ۱۰۰۰ نفر متداول است.

با آموزش قیمـه نذری همراه ما باشید.

طرز تهیـه خورش قیمـه نذری 

امروز درون بخش دستور آشپزی مواد لازم به منظور طبخ قیمـه نذری بـه تعداد زیـاد و فوت و فن های پخت خورش قیمـه خوشمزه و مجلسی را انتخاب کردیم.

این مقدار مواد به منظور تهیـه قیمـه نذری به منظور ۵۰ نفر مـی باشد. قیمه نذری برای 50 نفر درون ادامـه مقدار مواد لازم به منظور تهیـه تعداد بیشتر توضیح خواهیم داد.

زمان آماده سازی :6 ساعت

مواد لازم 

گوشت خورشتی   4 کیلو
پیـاز    3 کیلو
لپه   6 لیوان دسته دار
زردچوبه و فلفل    به مقدار لازم
رب   650 گرم
لیمو عمانی   300 گرم
سیب زمـینی    5 کیلو
زعفران دم کرده   یک قوری کوچک
نمک    به مـیزان لازم
دنبه   نیم کیلو
برنج   8 کیلو
روغن   به مـیزان لازم

طرز تهیـه خورش

برای تهیـه قیمـه نذری از شب قبل لپه را خیس کنید. چند ساعت خیس بخوره کافیـه. گوشت رو از روز قبل پاک کرده و خورد کنید.

روز پخت قیمـه، دیگ مناسب رو انتخاب کنید. به مقدار مناسب روغن داخل دیگ بریزید.

مقدار روغن به قدری باشـه کـه کمـی از کف دیگه بالاتر بیـاد. اول گوشت خورد شده رو داخل دیگ بریزید. کمـی تفت دهید.

سپس پیـاز خلال شده رو بـه گوشت اضافه کنید. خوب که تفت خوردن و گوشت رنگش عوض شد، و پیـاز نرم شد کافیـه.

لپه ای کـه خیس کرده بودین آبکشی کنید. لپه رو بـه مواد اضافه کنید.

کمـی لپه رو تفت بدین. بـه تقت زیـادی نیـاز نداره. به مقدار مناسب زردچوبه و کمـی فلفل به مواد بزنید و خوب هم بزنید.

بعد رب رو بـه مواد اضافه کنید و هم بزنید. سپس بـه مقدار مناسبی آب درون دیگ بریزید.

بعد از جوش اومدن آب خورش، زیر دیگ رو کم کنید. اجازه بدین که خورشت بپزه و جا بیـافته.

زمانی که گوشت پخت، تقریبا نیم ساعت آخر پخت، زعفرون دم کرده، لیمو عمانی و نمک بـه خورش بزنید.

بعد از اینکه خورش کاملا جا افتاد، زیرش رو خاموش کنید.

طرز تهیـه چلو 

برنج رو آبکشی کنید و دم بذارید. سیب زمـینی های خورد شده را سرخ کنید.

در نـهایت برنج، خورش و سیب زمـینی سرخ شده را درون ظرف های مناسب بریزید.

نکات مـهم درون تهیـه قیمـه نذری

نوع گوشت قیمـه به شما بستگی دارد. مـی تونید از گوشت ، گوشت و حتی گوشت استفاده کنید. اما خب مسلما گوشت ی خورش را خوشمزه تر مـی کنـه.

اندازه تکه های گوشت خورش به سلیقه شما بستگی داره.

اگه از گوشت ی استفاده مـیکنید حتما تکه های گوشت رو کمـی بزرگ بردارید. چون گوشت ی حاوی چربی است و موقع پخت کوچک مـیشـه.

مـیزان استفاده از روغن تهیـه خورش نیز سلیقه ای است.

اگه دوست دارید خورشتتون روغن زیـادی داشته باشـه مـی تویند از روغن بیشتری استفاده کنید اما من توصیـه نمـیکنم.

اگه اول پیـاز رو تفت بدین و بعد گوشت اصلا درست نیست. اینطوری موقع تفت گوشت، پیـاز مـی سوزه.

از زردچوبه به مقداری استفاده کنید کـه رنگ گوشت تغییر کنـه.

استفاده از زعفرون کاملا اختیـاری هستش. اما ریختن زعفرون قیمـه رو خوشمزه تر مـی کنـه.

به عنوان ادویـه قیمـه مـی تونید از دارچین هم استفاده کنید. قبل از اضافه رب، مقداری دارچین بـه موادتون بزنید. خوشمزه مـیشـه.

در مواد اولیـه دنبه هستش. استفاده از دنیـه هم اختیـاریـه. اگه مایل بـه استفاده بودین، موقع تفت گوشت و پیـاز آنرا اضافه کنید.

دنبه خورش رو خوشمزه تر مـی کنـه. اگه خواستین از دنبه استفاده کنید، مقدار روغن رو کم کنید.

مـی تونید از سیب زمـینی های خلالی آماده هم استفاده کنید.

مواد لازم به منظور تهیـه قیمـه نذری بالای 50 نفر 

برای تهیـه قیمـه به منظور ۱۰۰ نفر، مـی تونید از همـین دستور استفاده کنید. فقط کافیـه مقدار مواد اولیـه را دو برابر کنید.

برای تهیـه قیمـه به منظور ۲۰۰ نفر، مـی تونید از همـین دستور استفاده کنید. فقط کافیـه مقدار مواد اولیـه را ۴ برابر کنید.

برای تهیـه قیمـه به منظور ۵۰۰ نفر، مـی تونید از همـین دستور استفاده کنید. فقط کافیـه مقدار مواد اولیـه را ۱۰ برابر کنید.

برای تهیـه قیمـه به منظور ۱۰۰۰ نفر، مـی تونید از همـین دستور استفاده کنید. فقط کافیـه مقدار مواد اولیـه را ۲۰ برابر کنید.

برای تهیـه قیمـه به منظور ۱۰ نفر، مـی تونید از همـین دستور استفاده کنید.

فقط کافیـه مقدار مواد اولیـه را یک پنجم کنید.

دو مدل زیبای تزیین خورش قیمـه 

منبع:چاشنی


: قیمه نذری برای 50 نفر




[طرز تهیـه خورش قیمـه نذری به منظور 50 نفر و بیشتر • قیمـه ماه ... قیمه نذری برای 50 نفر]

نویسنده و منبع | تاریخ انتشار: Mon, 25 Jun 2018 17:07:00 +0000